4 redenen om over te stappen op zonne-energie

19 jul

Zonnepanelen zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. In het hedendaagse straatbeeld zie je overal om je heen zonnepanelen op daken van woningen, bedrijven of zelf complete zonneparken. Geheel logisch, waarom? Wij geven je 4 redenen om over te stappen op zonne-energie.

Voor dit artikel hebben wij advies gevraagd aan Schulerenergysystems.be, de specialist voor zonnepanelen in Hasselt. Zij hebben de 4 beste redenen voor ons op een rijtje gezet.

Reden 1: Bespaar (veel) geld

De prijzen van energie blijven de laatste jaren sparen. Op het moment dat je geïnvesteerd hebt in zonnepanelen zal je dus veel geld gaan besparen tijdens het opwekken van (gratis) zonne-energie. Door te kiezen voor zonnepanelen ben je niet meer afhankelijk van de bewegende energieprijzen van energiemaatschappijen. Ook kun je overtollig opgewekte stroom verkopen, wat weer extra geld oplevert.

Reden 2: Verhoging woningwaarde

Op het moment dat je zonnepanelen laat installeren op je woning zal de waarde van je woning stijgen. Ook heeft het een positieve invloed op het verplichte energielabel. De waardevermeerdering kan trouwens oplopen tot boven de aanschafprijs van de installatie. Het is dus een duurzame investering dat eigenlijk voor vrijwel iedereen interessant is.

Reden 3: Milieuvriendelijk

Waarschijnlijk is het klimaatprobleem je inmiddels wel bekend en weet je hoe belangrijk het is om een het milieu te beschermen. Het overstappen naar een duurzame energiebron, zoals zonne-energie is de beste stap die je als consument kan nemen. Zo gebruik je schone energie dat uiterst milieuvriendelijk is.

Reden 4: Profiteer van subsidie

Voor zowel zonnepanelen als voor zonneboilers bestaan er subsidies van de overheid. De Nederlandse overheid doet dit om consumenten zoveel mogelijk te stimuleren om duurzame stroom te gebruiken. Deze subsidies kunnen je veel geld opleveren, gemiddeld kan je ongeveer 700 euro subsidie ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *