5 don’ts voor je houten vloer

4 jan

Houten vloeren worden al enorm lang gebruikt in huizen. Niet gek, want het maakt de sfeer in de kamer altijd een stuk mooier. Daarnaast is het duurzaam en gaat het erg lang mee wanneer het goed wordt onderhouden. Maar hoe onderhoud je een houten vloer en wat moet je niet doen?

Er zijn vele manieren waarop je de vloer beschadigd zonder dat je het door hebt. Simpele handelingen waarbij je denkt dat ze onschuldig zijn kan de schoonheid en duurzaamheid van de vloer

1. Zorg voor bescherming
Wanneer je geen deurmat in huis hebt kan op lang termijn je vloer flink beschadigen. Een deurmat zorgt ervoor dat er geen of minder zand of ander puin je huis binnenkomt. Zorg dus voor een vloermat, veeg je schoenen, of beter; doe je schoenen uit als je het huis binnenkomt.

2. …Gebruik het op de juiste manier
Vloerkleden en tapijten kunnen echter ook je vloer beschadigen als het niet juist wordt gelegd. Let ook goed op de onderkant van het kleed.

3. Using too hard a brush
Sommige schoonmaak methoden zorgen kunnen ook de oorzaak zijn waarom houten vloeren beschadigd zijn. Een bezem gebruiken met stevige haren kan bijvoorbeeld kleine krassen veroorzaken wanneer je over de vloer veegt. Het zal eerst niet te zien zijn, maar het bouwt zich op.

4.  …Of teveel water

Dweilen is vaak een goede manier op stof en ander puin te verwijderen. Maar let erop dat de dweil niet te nat is. Er zal op deze manier teveel water in de vloer komen te zitten waardoor de vloer permanent kan beschadigen.


5. … De verkeerde producten gebruiken

Je vloer kan ook beschadigd raken doordat je de verkeerde schoonmaakmiddelen gebruikt. Bekijk altijd eerst goed of het product geschikt is voor de vloer.

De beste optie is daarom om een deurmat buiten voor de deur te plaatsen. Bij vloerkleden moet er worden gelet op een zachte achterkant. Daarnaast is het handig als hij zwaar genoeg is dat het niet verplaatst. Koop een bezem met zachte haren en zorg ervoor dat je schoonmaakmiddelen bestemd zijn voor de vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *