Duurzaam bouwen met houten kozijnen

5 sep

Duurzaam en verantwoord wonen is onlosmakelijk verbonden met een bewuste keuze voor duurzame materialen. Ook in de woningbouw is er een toenemende belangstelling voor het werken met ecologisch verantwoord verkregen materialen. Uitgangspunt is dan de mogelijkheid om een kwalitatief hoogwaardig eindproduct te produceren waarbij de isolatiewaarde de nodige aandacht heeft. Door de toenemende vraag naar energiezuinige woningen neemt ook de vraag naar houten kozijnen met een meer dan uitstekende isolatiewaarde toe.

Energiebesparing door houten kozijnen

De houten kozijnen van niveaukozijnen.nl zijn volgens een speciale productiemethode gemaakt om het warmteverlies tot een absoluut minimum te beperken. Uitgangspunt is de zogeheten warmtedoorgangscoëfficiënt. Deze waarde geeft aan hoe groot het energieverlies is en wordt uitgedrukt in ‘Uw’. Een lagere ‘Uw waarde’ duidt op een grote mate van energiebesparing ten opzichte van traditioneel geproduceerde kozijnen. De kozijnen van niveaukozijnen.nl uit de Niveau ExclusiefLine Serie kennen een Uw waarde van slechts 0.93. Met houten kozijnen die een dergelijk lage waarde weten te bereiken is het mogelijk om te kiezen voor een energiezuinige oplossing zonder in te moeten leveren op zaken als het totale comfort van de woning. Juist het gebruik van houten kozijnen geeft de woning een natuurlijke en authentieke uitstraling.

Ruim assortiment houten kozijnen

Niveaukozijnen.nl heeft een ruim assortiment houten kozijnen met een uitstekende Uw waarde die, afhankelijk van het gekozen model, varieerd van 1.3 uW tot 0.9 uW:

 • ExclusiefLine

  De Niveau ExclusiefLine is een modern vormgegeven kozijn waarbij gekozen kan worden voor een uitvoering met of zonder blokprofiel. Het Niveau ExclusiefLine kozijn heeft een dikte van slechts 82 millimeter en kent een bijzonder fraaie afwerking met rijke details die zorgen voor een slanke uitstraling.

 • TopLine

  De Niveau TopLine kozijnen hebben een solide basis van 80 x 68 millimeter. Doordat er is gekozen voor het gebruik van kwalitatief goede houtsorten is een prachtig kozijn gerealiseerd met een bijzonder lage Uw waarde van 1.3. De gebruikte houtsoorten hebben allemaal de benodigde keuringcertificaten en testrapporten volgens RAL en Rosenheim normen. De Niveau TopLine kozijnen zijn daardoor met recht milieuvriendelijk te noemen.

 • TopLine Massief

  De Niveau TopLine Massief kozijnen hebben net als de Niveau TopLine variant, een solide basis van 80 x 68 millimeter. Doordat er ook nu weer is gekozen voor het gebruik van kwalitatief goede houtsorten is een prachtig kozijn gerealiseerd met een bijzonder lage Uw waarde van 1.3. De gebruikte houtsoorten hebben allemaal de benodigde keuringcertificaten en testrapporten volgens RAL en Rosenheim normen. De Niveau TopLine Massief kozijnen zijn daardoor met recht milieuvriendelijk te noemen.

 • TopLine Basis

  De Niveau TopLine Basis kozijnen is het instapmodel van niveaukozijnen.nl. Deze houten kozijnen hebben net als de Niveau TopLine en de Niveau TopLine Massief variant, een solide basis van 80 x 68 millimeter. Doordat er ook nu weer is gekozen voor het gebruik van kwalitatief goede houtsoorten is een prachtig kozijn gerealiseerd met een bijzonder lage Uw waarde van 1.3. De gebruikte houtsoorten hebben allemaal de benodigde keuringcertificaten en testrapporten volgens RAL en Rosenheim normen. De Niveau TopLine Massief kozijnen zijn daardoor met recht milieuvriendelijk te noemen.

Houten kozijnen: een weloverwogen keuze

Overweegt u zelf gebruik te maken van energiezuinige houten kozijnen, of wilt u uw huidige kozijnen vervangen dan loont het zich om het gesprek aan te gaan. De voordelen van energiezuinige houten kozijnen zijn legio. Naast de besparing op de energie nota zorgen de houten kozijnen van niveaukozijnen.nl ook voor een grotere meerwaarde voor uw woning. Een van de adviseurs van niveakozijnen.nl informeert u graag over alle voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *