Een cirkelzaag voor elke klusser

22 sep

Cirkelzagen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bent u een thuisklusser, hobbyklusser of een echte professional op het gebied klussen? Dan is een cirkelzaag misschien wat voor u. Misschien wilt u een cirkelzaag kopen, maar u weet nog niet precies zeker welke cirkelzaag geschikt is. Dan kan dit artikel u verder helpen. Hieronder beschrijven we kort de belangrijkste functies van de meest voorkomende cirkelzagen.

Handcirkelzaag

Handcirkelzagen zijn de meest populaire en gebruikte cirkelzagen van de wereld. De eerste cirkelzaag was dan ook een handcirkelzaag. Door de jaren heen is de handcirkelzaag erg veranderd en beschikt nu over de nieuwste gadgets. Zoals de naam al aangeeft is deze cirkelzaag met èèn hand te bedienen. In tegenstelling tot normale handzaag is de handcirkelzaag vele malen sneller. Dit heeft voornamelijk te maken met de krachtige elektromotor die aangedreven wordt door krachtstroom (230 V). Handcirkelzagen zijn ook verkrijgbaar in accu variant, waardoor u vrijwel overal kunt klussen. Tegenwoordig zijn de mini cirkelzagen erg intrek bij thuisklussers. Deze handcirkelzagen zijn klein in formaat en erg flexibel in gebruik.

Tafelcirkelzaag

Een robuuste maar krachtige zaagmachine die zonder moeite elk stuk hout kan zagen. Tafelcirkelzagen zijn bedoeld om productiematig werk te leveren en worden meestal geplaatst in werkplaatsen. Door een krachtige stofafzuiging blijft uw werkplek mooi schoon en werkt u tevens veiliger. De tafelcirkelzaag wordt ook steeds vaker uitgerust met een onderstel (incl. wielen). Waardoor ook deze zaagmachine mobiel wordt.

Afkortzaag

Afkortzagen zijn bedoeld om planken en balken af te korten. Het zaagblad is namelijk naar beneden te halen met een simpele beweging. Ook de afkortzaag is , zowel verkrijgbaar met en zonder onderstel. Hierdoor kunt u zelf uw werkhoogte bepalen voor een goede werkhouding.

Accessoires, zoals zaagbladen, zijn net als alle cirkelzagen eenvoudig te bestellen bij èèn van de webwinkels. Is uw zaagblad stomp? Dan is het verstandig om een universeel zaagblad te kopen. Deze zaagbladen kunnen verschillende soorten materialen zagen, waardoor uw cirkelzaag voor meerdere doeleinden is te gebruiken.

One Reply to “Een cirkelzaag voor elke klusser”

 1. De zaagbladen van Euromec voldoen aan alle eisen die gesteld worden aan een optimale zaagsnede en afwerking van uw product. Uiteraard leverbaar in geruisloze uitvoering.
  Diverse zaagbladen zoals cirkelzaag,schulpzaag,diamantzaagbladen,hm zaagbladen,bouwzagen zijn bij ons te bestellen.

  Naast het aanbod op onze website kunt u voor speciale uitvoeringen uiteraard terecht bij onze adviseurs.

  Zoekt u een afkortzaag?
  Deze vindt u onder Hm Universeel Zaagblad
  Ook hebben wij super scherpe handzagen in de verkoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *