Inbraakpreventie voor sloten

18 feb

Jaarlijks vinden er in Nederland enkele honderden inbraken plaats, waarbij veel dierbare en kostbare voorwerpen onteigend worden. Dat is niet het enige, want inbrekers worden daarbij steeds gewelddadiger tijdens inbraken, met alle risico’s van dien. U moet er daarom ook niet aan denken, dat dit ongewenste bezoek straks bij u in de kamer staat. Met de juiste inbraakpreventie voor sloten maakt u de kans op een inbraak in uw woning zo klein mogelijk. Wij spraken een slotenmaker uit Tilburg, die u in dit artikel een aantal handige tips geeft.

Wat kunt u zelf doen?

Er bestaan tal van mogelijkheden om uw woning met kostbare apparatuur te beveiligen tegen inbrekers. U kunt zelf echter ook een aantal belangrijke stappen zetten! Laat bijvoorbeeld nooit een sleutel in uw slot zitten, omdat inbrekers deze via de brievenbus of een raampje in uw deur eenvoudig kunnen ‘hengelen’. Zodra ze de sleutel hebben, kunnen ze zonder verdere moeite te hoeven doen uw woning binnentreden. Leg sleutels ook nooit in de omgeving van uw woning, onder bijvoorbeeld een plantenbak, afvalcontainer of deurmat. Inbrekers weten dat u dit doet, waardoor u het ze wel heel gemakkelijk maakt!

Inbraakpreventie voor sloten

Naast de stappen die u zelf zet, kunt u besluiten de inbraakpreventie rondom uw sloten te laten verbeteren door een slotenmaker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een anti-inbraakstrip, waarmee het de inbreker onmogelijk wordt gemaakt om een schroevendraaier of breekijzer tussen uw deur en het kozijn te zetten. Ook meerpuntssloten zijn populair, waarbij de deur op meerdere punten met het kozijn verbonden is. Voor inbrekers wordt het een te tijdrovende klus om al deze punten open te breken, waardoor ze uw woning liever links zullen laten liggen. Om helemaal zeker te zijn van uw zaak, kunt u dievenklauwen door uw slotenmaker laten plaatsen. Een inbreker zal de scharnieren van uw deur in dit geval eerst moeten forceren, alvorens ze bezig kunnen met het slot; een tijdrovende klus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *