Je huis online te koop zetten

24 mei

Tegenwoordig ontkom je niet meer aan het internet, ook niet bij het verkopen van je huis. De tijd van een korte, getypte advertentie in de lokale krant is helaas voorbij. Maar niet getreurd, want je huis online verkopen kost nu misschien iets meer dan die advertentie vroeger, maar het levert je ook veel meer op.

Voordelen online verkoop

Je huis verkopen via internet heeft wat meer voeten in de aarde dan vroeger, maar je ziet ook duidelijke voordelen. Je kunt namelijk veel meer in een online advertentie kwijt. Je prachtig onderhouden tuin via foto’s laten zien of de afmeting van het perceel via een digitale kaart weergeven. Je kunt zelfs een filmpje van de omgeving toevoegen door middel van een drone.

Zelf doen of uitbesteden?

Wanneer je je huis verkoopt via internet heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt als je de kennis hebt zonder makelaar te werk gaan. Een advertentie op één van de grootste online verkoopsites levert al snel reacties op. Maar je dient dan wel echt te weten waar je over praat, je zult moeten kunnen onderhandelen en je moet ervoor zorgen dat al het papierwerk erna in orde is. Een makelaar kan je huis ook online verkopen. Je betaalt natuurlijk wel voor deze dienstverlening, maar als je al geen verstand hebt van het maken van goede foto’s van je huis en tuin, dan wordt de sterke punten ervan uitlichten op internet heel lastig. Een makelaar kent zijn vak en kan je adviseren welke punten je dient te benadrukken. Hij kent ook de markt in jouw directe omgeving en weet objecten te omschrijven. Daarnaast kun je als particuliere persoon de grootste huizenverkoopsite niet eens gebruiken, dus dan kies je toch voor een makelaar.

Tips bij online verkoop

Kies je voor een makelaar? Dan zijn er nog steeds zaken waar je zelf voor dient te zorgen. Ruim op, maak schoon, maai het gras en berg persoonlijk items voor de dag dat de foto’s gemaakt worden op. Te vaak zie je nog badkamerfoto’s waar de tandenborstels en dagcrème nog op de wastafel staan. Je wil juist een plek laten zien waar de ander zich kan voorstellen dat hij er woont. Dat lukt beter als je een opgeruimde omgeving laat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *