Nieuwste sloten van 2015

23 feb

De invloed van technologie op de hedendaagse samenleving wordt steeds groter, niet alleen zien we dit in huishoudelijke apparaten, auto’s en bijvoorbeeld mobiele telefoons, ook sloten worden steeds vaker voorzien van technologie. In 2015 verwacht men dat deze trend zich voort zal zetten, waarvan we een tweetal voorbeelden toelichten in dit artikel. Om inzicht te krijgen in deze nieuwe sloten van 2015 hebben we hulp gehad van een ervaren slotenmaker, met een goede kijk op deze trends. De slotenmaker van Haarlem noemde bijvoorbeeld de komst van een slot met vingerafdrukherkenning en een slot wat zich opent op basis van het Bluetooth-signaal vanuit uw telefoon.

Slot met vingerafdrukherkenning

Een van de trends voor 2015 is het slot met vingerafdrukherkenning, waarbij de deur geopend wordt op het moment dat deze uw vingerafdruk herkend. Voor het in werking treden van dit systeem kunt u de vingerafdrukken van uw gezin in het systeem invoeren, zodat al uw gezinsleden de deur kunnen openen. Op de deur zelf of er vlak naast, wordt een klein plaatje gemonteerd wat dient als de vingerafdrukherkenner. Zodra u thuiskomt van uw werk of bijvoorbeeld een familiebezoek, houdt u uw vinger op het plaatje, waarna de deur zich zal openen. Een zeer eenvoudig systeem, wat voorkomt dat u sleutels vergeet of dat anderen de deur met speciale gereedschappen kunnen openen.

We zien deze technologie bijvoorbeeld ook in bepaalde mobiele telefoons, waarbij het scherm ontgrendelt op het moment dat u uw vinger op de sensor houdt.

Slot met Bluetooth-sensor

Naast het slot met vingerafdrukherkenning, zal ook een slot met Bluetooth-sensor een hit worden in 2015 is de verwachting. Hoewel deze sloten momenteel voornamelijk worden aangeboden voor zakelijke klanten, ligt het in de lijn der verwachting dat deze sloten ook voor particulieren beschikbaar zullen komen in de toekomst. Bij deze sloten probeert een speciale sensor Bluetoothsignalen van mobiele telefoons op te vangen. Zodra het systeem een bekend signaal oppikt, zal de deur geopend worden.

Voor bedrijven is dit slot ideaal, omdat uw werknemers in bijna alle gevallen een mobiele telefoon bij zich hebben. Gedoe met verloren of haperende pasjes is hiermee definitief verleden tijd! Dat is echter niet het enige voordeel aan dit slot. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om bepaalde werknemers alleen tijdens bepaalde uren tot het pand toe te laten. Mocht het signaal van de telefoon van een werknemer buiten deze tijden worden opgepikt, zal de sensor het signaal negeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *