Renovatie in Nederland

31 jul

In een vorig artikel is de nieuwbouwsector en zijn toekomst al besproken, daarom is nu de renovatie aan de beurt. In de afgelopen jaren is de renovatie sector toch aardig uit de wind gebleven als we het vergelijken met de nieuwbouwsector. Dit is ook vooral de reden waarom er meer bedrijven in de nieuwbouw sector zijn omgevallen dan in de renovatie, dit natuurlijk geheel in verhouding gezien.

Omscholing bedrijven

Een veel voorkomende trend in de afgelopen jaren is dat bedrijven in de bouw zich gaan bevinden op voorheen onbekend terrein. Zo zien bedrijven gespecialiseerd in de nieuwbouw kansen in sommige sectoren van de renovatie en andersom. Dit is natuurlijk prima zodra de kwaliteit wel voldoende gewaarborgd blijft. Ondanks de lage kansen van de bedrijven in een voor hun nieuwe sector is dit toch aardig wat voorgekomen.

Betalingstermijnen in de renovatie sector

Door de ‘economische’ crisis hebben bedrijven het zwaar, tot zo ver niks geks hoor ik u denken! Winstmarges staan onder druk door grote concurrentie en hierdoor daalt de winstgevendheid. Hiertegenover staat dat de bedrijven in de markt een hogere liquiditeit en solvabiliteit hebben dan een aantal jaar geleden. Dit kan dan raar klinken, maar als u bedenkt dat de zwakkere bedrijven van de afgelopen jaren waarschijnlijk failliet zijn gegaan dan kan het kloppen dat de gemiddelden in liquiditeit en solvabiliteit zijn toegenomen. Deze cijfers zijn terug te zien in de betalingstermijnen die bedrijven in de bouwsector hanteren. De betalingstermijn van 30 dagen wordt nog steeds niet gerespecteerd, maar het gaat tegenwoordig toch al beter dan in het verleden.

Wat vindt u over de omscholing van bedrijven en merkt u ook dat de betalingstermijnen al iets beter zijn geworden? Laat het weten door middel van een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *