Voordelen en nadelen van een houten terras

19 jul

Houten terrassen zijn tegenwoordig enorm populair. Begrijpelijk, met hout creëer je namelijk een natuurlijke, warme en gezellige uitstraling. In dit artikel hebben wij de voordelen en nadelen van een houten terras voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies of je wel of niet moet kiezen voor een houten terras.

Voordelen houten terras

  • Kans op oververhitting op het heetste moment van de dag is met hout erg klein. Hier zal je dan dus ook geen last van hebben. Zo kan je de hele dag over het hout heen lopen.
  • Lekker warm aan de voeten. Hout is een warm materiaal, waardoor het geen tijd nodig heeft om op te warmen. Het is dus aangenaam om er ‘s morgens vroeg op te lopen. Erg comfortabel vergeleken met andere materialen.
  • De warmte blijft niet hangen op warme zomerdagen. Door de geringe thermische inertie van hout verdwijnt de warmte snel in de avonduren. Waardoor het sneller aangenaam frisser wordt op warme zomerdagen.
  • Ook een groot voordeel van hout is dat het op verschillende ondergronden bevestigd kan worden. Zowel op een vlak als hellend vlak.

Nadelen houten terras

  • Tijdens warme zomeravonden zal het sneller afkoelen, sommige mensen vinden de frisheid tijdens deze warme avonden heerlijk. Anderen krijgen het al snel fris. Dit kan zowel een voordeel als nadeel zijn, daarom hebben wij dit in beide lijstjes gezet.
  • Kleine voorwerpen kunnen door de ruimte tussen de planken heen vallen. Het is erg moeilijk om ze vervolgens weer naar boven te halen. Je kan de planken niet snel en efficiënt even losschroeven.
  • De onderkant van houten terrassen zijn ideaal voor verschillende insecten, spinnen en slakken. Aan de onderkant is het namelijk erg koel en aangenaam tijdens warme dagen. S Avonds zullen de insecten onder het houten terras vandaag komen en kunnen ze voor overlast zorgen.

Kortom, houten terrassen hebben zowel voordelen als nadelen. Toch als je alles op een rijtje zet is de kans groot dat je gewoon voor een houten terras kiest. De voordelen zijn echter groter als de nadelen. In onze ogen is een houten terras een aanwinst voor iedere tuin. Het aanleggen van een houten terras kan je zelf doen of laten doen door specialisten. Ben je van plan om dit zelf te doen? Maak gebruik van klustips waardoor je sneller en efficiënter kan klussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *